JéBé actualiteit ...Maatschappij en Samenleving
...Reizen en Hobby
Home
Reageer
(Voorbeeldpagina) Bel 06-51108640 of e-mail voor meer informatie over dit product!
Totaal aantal geposte berichten:6

Hollandse middag Gepost op: Zaterdag 29 November 2014 om 10:02:56
De dag begint somber voor zowel het weer als onze stemming; we moeten immers vandaag alweer de voorbereidingen voor de terugreis voorbereiden. Een telefoontje naar 'Shuttle direct' informeert ons dat wij maandagochtend om 06.20 uur moeten vertrekken. Wij vliegen echter pas om 10.20 uur dus dat wordt een lange zit op de luchthaven. Maar goed, vandaag is vandaag en we maken er wat van.
Op het programma staat de 'Hollandse middag' in het cafe waar wij de afgelopen dagen regelmatig vertoefde. Oranje kleding is niet nodig, gewoon casual volstaat. We arriveren bij een inmiddels zonnig terras en laten ons een Americano en een Cappuchino brengen, wel met koekje want dat is voor Nero. Veel animo is er (nog) niet maar dat weerhoud Sandra er niet van om de Hollandse meezingers in te zetten. Een goede zet want het begint 'vol' te lopen en het feest kan beginnen. En dat word het; het is jolijt van jewelste en de dansvloer loopt vol. Nummers van oa. Drukwerk, Stef Bos, Tante Leen en Johnnie Jordaan brengen ons in extase (waar een aantal palmpjes ook een bijdrage in heeft natuurlijk)
Maar ja, aan alles komt een eind en dus na afloop een indisch restaurant opgezocht om daar een (heet)diner te gebruiken. Voor 45,- euro met z'n zessen heerlijk gegeten; hoe kunnen ze het ervoor maken. Moe maar voldaan keren wij 'huiswaarts' en voor ik in slaap val, denk ik nog even aan het nummer van Stef (Bos).
Toren 2 Gepost op: Maandag 24 November 2014 om 10:40:15
Vakantie, daar kijk je naar uit. Echter de voorbereiding daarvan moest je eigenlijk over mogen slaan. Stofzuigen, wc's soppen, wassen draaien, om gek van te worden. Dat doorstaan te hebben, kon onze vakantie beginnen. Om 05.00 uur(jawel!) op weg naar het vliegveld om vervolgens door Transavia in Alicante te worden afgezet. De vlucht was overigens prima. Dit kwam mede door de reis pilletjes die wij hadden ingenomen; deze werkten als valium op ons waardoor we bijna de hele vlucht voor jaffa lagen.
Na een busreis van drie kwartier arriveerde wij bij ons appartement (Toren 2) waar wij onze zoon en kleinzoon al mochten omhelzen; een blij weerzien! Inchekken, de koffers in de kamer (23 ste verdieping en met hoogtevrees even het balkonnetje op, kort dus) en opweg naar de kinders die wij zo hebben gemist. We waren wel toe aan een bak koffie en een lunch dus een terrasje gepakt. Fijn om weer bij elkaar te zijn en veel om bij te praten. Na een goed diner te hebben genuttigd in een grill house, nog even een afzakkertje genomen. De inspanningen van de dag begon z'n tol te eisen; het werd tijd om ons naar de 23 ste verdieping te bewegen en de gordijnen en luiken te sluiten.
De Benidorm Belgen Gepost op: Dinsdag 25 November 2014 om 10:53:24
In November wakker worden met een zonnetje en 20 graden; wie wil dat niet. Overwinteren in Spanje? ik begin het zo'n beetje te begrijpen. Een goede nacht gehad en de dag ligt weer aan onze voeten. De kids moesten vroeg werken zodat wij ons, na een paar bakken koffie, peukie en de blog schrijven, begaven richting het centrum om natuurlijk te shoppen. Nee! geen tasje scoren want dat mocht niet van Nelly;"je hebt er al genoeg" zei ze. Jammer want ik kan er nog wel een gebruiken. Een leuk hesje met een rokje had de aandacht van vrouw lief maar nee! zei ik, je hebt er al genoeg! Wie de bal kaatst...
Dan maar even naar de Nederlandse supermarkt om wat boodschappen te doen en voor de kids borrelnootjes, Zaanse mayonaise en voer voor onze kleinzoon te scoren. De schoenen waren al weer bijna versleten dus op naar cafe Olee voor een overheerlijk Belgisch biertje. Dit cafe/restaurant grossiert in fantastische bieren en goede bediening. Onze kids werken daar dus u begrijpt, we zijn niet onbevooroordeeld.
We troffen het want er was Belgische middag dat inhield dat alle (oudere) Belgen in Benidorm zich daar verzamelen om de sociale contacten te leggen. Dit alles met muzikale begeleiding van een eenmans band die met Belgische meedeiners de voeten van de vloer kreeg althans wat nog kon lopen. Gezelligheid troef dus en na twee palmpjes en een bailys maar weer even chillen in het appartement. De dag werd afgesloten met een door de kids meegenomen donnerkebap en alcohol. Lekker weer gelachen en genoten van onze kids.
Het leven is zo slecht nog niet.
Live Music Gepost op: Woensdag 26 November 2014 om 10:13:08
Het ziet er weer goed uit voor vandaag; de zon schijnt vollop dus de basis is gelegd. Het is vandaag marktdag en ik wil even kijken voor 'oortjes' voor mijn telefoon en tablet. Het is vakantie dus je wilt (of moet) geld uitgeven, maakt niet uit waaraan eigenlijk.
Het is druk op de markt en af en toe moeilijk doorheen te komen maar oortjes gevonden en gekocht; het doel is bereikt. Nog even een Churros ontbijt voor de kids gehaald want die waren al weer vroeg aan het werk om de middag met live music voor te bereiden. Ook wij waren hiervoor uitgenodigd door de manager van het cafe; het zal ons benieuwen.
Het terras zit bomvol en wij worden naar een tafeltje begeleid waar al een dame in haar eentje haar drankjes zit weg te werken. Zo vrij als wij zijn, raken wij in gesprek en blijkt dat zij uit Schotland komt. Aangezien wij in het verleden Schotland in alle facetten hebben leren kennen, is de toon gezet. Dan schuift 'Napoleon' aan. Nee, niet die ene die naar een eiland verbannen was maar de man van een personeelslid van het cafe. Deze amikale Rotterdammer toerde met zijn motorfiets (geen Honda, dus...) door de stad op zoek naar, ja wat eigenlijk? Het werd druk aan ons tafeltje want ook Alena haar vriendin, een Engelse jonge vrouw uit Sheffield, schoof aan. Zij had Engeland achter haar gelaten en zich gevestigd in Benidorm waar zij van kroeg naar kroeg toerde; That's live!
U zal het niet willen geloven maar ook wij zien bekenden in Benidorm; Roel en Sonja schuiven aan en wordt het toch nog gezellig. Vele palmpjes, live muziek en een zoon die 'het cafe aan de haven' probeert
te vertolken (hij kan mooi zingen hoor maar het komt zo rottig zijn strot uit), zijn de ingredienten voor een gezellige middag. Met de zakken vol even bijkomen in ons appartement om vervolgens met fish and chips en een bezoek aan de Duty Free de dag af te sluiten. Zwaar hoor, zo'n vakantie.
Prijzen Gepost op: Donderdag 27 November 2014 om 10:19:59
De dag begint met bewolking maar de temperatuur is goed. Wij hebben pas om 12.00 uur afgesproken dus genoeg tijd om rustig op te starten. Het ligt in de planning vandaag even wat kleding te scoren want dat is hier erg goedkoop. Ergens weggedoken in een straatje zit een winkeltje dat jeans broeken verkoopt voor het luttele bedrag van 8 tot 10 euro. Inderdaad dat denken wij ook; dat kan niets zijn! Maar toch, ze zien er prima uit en passen nog beter dus maar een paar ' Lee Cooper' broeken gekocht. De volgende halte is de 'Scapino' van Benidorm. Schoenen kosten hier ook bijna niets dus bedenkt zoonlief wat schoenen te passen. En hier begint de ellende; als hij zijn schoenen van de voeten haalt, komt er een geur vrij die niet in een enkele zin is te omschrijven; snakkend naar verse lucht vluchten wij naar buiten. Klanten zijn in alle staten en denken dat de riool is gesprongen. De winkel bediendes moeten ook wat doorstaan en dat voor een omzet van 12,99.
Bijgekomen van alle hectiek maar even wat eten aan de boulevard; zonnetje (is inmiddels gaan schijnen), de zee en lekker eten, wat wil je nog meer.
Al lopend over de boulevard kwamen wij natuurlijk weer bekenden tegen en om dat te 'vieren' met elkaar maar even een terasje gepakt waar natuurlijk traditioneel een borrel bij hoort. Het wordt voor ons volgende week weer afkikken.
Maar het kan niet altijd feest zijn; er moet nog gewerkt worden dus spreken wij af om in de Duty Free onze, bij de supermarkt gekochte pizza's (5,66 voor vier stuks), aldaar te nuttigen en ondertussen naar Feyenoord versus Sevilla te kijken. De avond
kan niet meer stuk want Feyenoord wint met 2-0. Tegen tienen taaien we af; jawel ook de leeftijd gaat meespreken. Truste!
Telefoonhoesje Gepost op: Vrijdag 28 November 2014 om 10:18:11
De oude stad is vandaag aan de beurt om te bezoeken. Het 'andere' Benidorm staat bekent om z'n karakteristieke straatjes, huizen en vele terrasjes. De zoektocht naar een Hugo Boss 'luchtje' strand al gelijk vanwege de kosten van dit product...een AXE voldoet uiteindelijk ook. Er staat een flink windje dus we schuilen maar bij de Chinees en gaan op zoek naar een telefoonhoesje. Helaas, driehonderd hoesjes in de rekken maar die wij nodig hebben, zit er niet tussen. Onze teleurstelling dan maar verwerken bij koffie, wijn en broodjes. Maar het blijft toch sluimeren want ja, een telefoon moet in een knap hoesje zitten, niet waar? Idee! de 'Super Euro' heeft het vast wel. Ja leuk, kan ik even voor een motor kijken (een miniatuurtje waarvan ik er elk jaar wel een van mee neem) Maar ook hier helaas, geen telefoonhoesje en geen miniatuur motor. "Wat is er aan de hand met deze stad" als er al geeneens een telefoonhoesje en miniatuur motor gekocht kunnen worden.
Dan maar weer richting 'nieuwe stad' en de gedachte aan een tefoonhoesje en miniatuur motor worden uiteindelijk verdrongen door het nuttigen van een heerlijk palmpje. So what!, telefoonhoesje en miniatuur motor; we kunnen ook wel zonder, toch? Al relativerend keren we weer terug naar de waan van de dag.
S'middags gegeten in Cafe Ole waar lizzie een heerlijke maaltijd voor ons heeft gemaakt. We sluiten de dag in ons appartement af met een borrel en chips en zingen Ennio Moricone, Paul de Leeuw(in de getto) en de Dijk.
Morgen toch nog maar even ergens anders kijken naar een telefoonhoesje en miniatuur motor.
Een mening, een standpunt vanuit de actualiteit, reisverslagen en vrije tijd.
Nel-Bak de Wit Schijfster